Kåre Christiansen 086 «Bangsbo» (tidligere Askøy B.F.) har vel hatt sin beste sesong nå i 2018 etter at han flyttet ned her til Danmark i 2005.

Litt endringer på luftingen på slaget og en varm sommer som ser ut til å ha passet Kåre sitt slag helt utmerket, pluss at han i år kun har konsentrert seg om langdistansen og brukt kortere distanser som oppladning til disse. Det er vel det hele vi får ut av ham på spørsmål om hva han egentlig har gjort anderledes i år.

Pink Panda

026-12-0361 “Pink Panda” 2. OL-due Langdistanse Landsutstillingen 2018.

“Pink Panda” tilhører Atle Andersen, 086 “Bangsbo” (tidligere Askøy B.F.) og denne grislete hannen hadde en flott sesong i 2016 og ble 3. essdue langdistanse hanner i DdB

I 2017 tok han et steg opp og ble 1. essdue langdistanse hanner i DdB. For disse to gode flygesesonger ble “Pink Panda” på Landsutstillingen 2018 kåret til 2. olympiadue langdistanse hanner.

Gode historier fortjener å bli delt med flere.

Rundt påske fikk jeg en telefon fra Torfinn Midttveit, han ønsket å starte opp med duer igjen. Han har tidligere vært medlem  i Vesta, men har ikke hatt duer på ca 20 år.

Han hadde størst interesse for de lange slippene, og oppnådde også gode resultater på disse. Den gang bodde han på Telavåg, som da var det klart vestligste slag i Bergen.

Ingvar Kluge var interessert i dyr som ung mann, og i 1969 begynte han med duer og kaniner sammen med en kamerat.Ingvar med N 13-7719

To år senere, i 1971, ble han medlem i Norges Brevdueforbund, og i dag, nærmere 45 år senere, kjenner vi han som en av Norges mest meriterte brevdueholdere. Tidligere i sin brevduekarriere har han vunnet Kongepokalen, og han har blitt Norgesmester tre ganger.

I 2014 gjorde han det igjen.

Som leser har du nå fått en utgave av tidsskriftet som er historisk. Det er første gang SBU (Skandinavisk brevdueunion) gir ut et felles tidsskrift hvor alle 3 land har bidratt med sin del av innholdet. Diskusjonen om et felles blad startet på SBU sitt møte i Stavanger 2014 og fortsatte på DdB sitt representantskapsmøte i februar samme år. I Brædstrup ble det bestemt at målet skulle være å gi ut et felles julenummer i desember 2014 og det er en utgave av dette tidsskrift du nå har i hånden.

Bestefar og barnebarnSelv om duene regnes som husdyr, slipper man dem ut hver dag
og duene overlates til seg selv. Duer er enkle dyr å holde, og får lett unger.
I tillegg til at det er koselig å holde duene, er det et hyggelig miljø rundt
sporten.

Har markert seg med gode resultater i år.

Erik og Colin

Her i samtale med fjordårets Norgesmester Erik Waaler

Tirsdag, 11 Desember 2018
01:19:48